Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Mακαρονάδες του ήθους και του σεξ / από την σημερινή LIFO

Οι εξωφρενικές δηλώσεις του Πάπα για το ΑΙDS.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟ

Eίμαι σοκαρισμένος από τη δήλωση του Πάπα ότι με τη χρήση του προφυλακτικού τελικά διαδίδεται περισσότερο το ΑΙDS. Στα εκατομμύρια των καθολικών που τον πιστεύουν, αυτή η σκοταδιστική ανακρίβεια μπορεί να αποβεί έως και εγκληματική.

Ο Πάπας εννοεί ότι η σεξουαλική χαλάρωση που επέρχεται με την προφύλαξη οδηγεί σε επίμονο και πολυσυλλεκτικό σεξ - συνεπώς κάτι άρρωστο. Μια ομάδα επιστημόνων από το περιοδικό «Lancet» βγήκε και (σχεδόν σχίζοντας τα ρούχα της) εγκάλεσε το θρησκευτικό ηγέτη, ζητώντας του να μη διαγράφει με μια αστόχαστη μονοκοντυλιά δεκαετίες επιστημονικής προσπάθειας.

Προσπαθώ να καταλάβω. Ο Πάπας δεν είναι βεβαίως τόσο ηλίθιος ώστε να πιστεύει αυτό που είπε. Ούτε όταν εν αιθρία καταδικάζει την ομοφυλοφιλία αγνοεί τα βογκητά που αντιλαλούν τις νύχτες στα περιστύλια του Βατικανού. Όταν χτυπά σιωπητήριο και διαβαστούν οι λατινικές προσευχές, ο πανίσχυρος οίκος του γίνεται ένα απέραντο dark room. Το ξέρει. Αλλιώς, δεν θα ανερχόταν στον πιο μακιαβελικό θώκο των θρησκευτικών εξουσιών. Ωστόσο, συνειδητά λέει το ψέμα, για λόγους επικοινωνιακούς. Το πρωτοφανές είναι ότι τώρα, προκειμένου να κάνει τη δουλειά του, δεν ορρωδεί ούτε μπροστά στην ανθρώπινη υγεία. Μοιράζει απλόχερα σκοτάδι.

Σοκάρομαι, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πάρει στο λαιμό του κανέναν Έλληνα. Στην Ελλάδα ο Πάπας είναι μια αδρανής καρικατούρα, αν όχι κάτι αντιπαθές. Και η σεξουαλική ενέργεια τόσο ανθηρή, που δεν την πτοούν τα παραμιλητά ενός εσχατόγερου σε προχωρημένο Πάρκινσον. Απλώς συνειδητοποιώ ότι έτσι κάνουν όλοι όσοι έχουν μεγάλη, αδιαπραγμάτευτη εξουσία: αδιαφορούν για τους υπηκόους τους με στυγνό, αταλάντευτο επαγγελματισμό. Και λένε το ψέμα με ακίνητα βλέφαρα. Έτσι όπως σημαδεύει ο Υβ Μοντάν στον Κόκκινο Κύκλο.

Αν ένας θρησκευτικός ηγέτης, που αχνά έστω σχετίζεται με τη συγχώρεση, την κατανόηση και την παρηγοριά, διαδίδει τέτοια σκοτεινά μηνύματα, τότε τι να υποθέσουμε για τους πολιτικούς, που σχεδόν όλοι έχουν αποδειχτεί ανθρωπάκια με μεγάλες σκιές;

Υποθέτουμε τα χειρότερα - και μάλλον καλά κάνουμε.

02.04.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Υιοθετήστε μία αρκούδα